Artikel kali ini mendedahkan cara mudah buat duit USD dengan affiliate Amazon.

Sebenarnya, selama ini, ramai rakyat Malaysia yang dah buat banyak duit USD dengan affiliate Amazon ni.

Namun begitu, masih ramai lagi rakyat Malaysia yang tidak tahu menahu mengenai peluang buat duit USD dengan affiliate Amazon ini.

Moga, artikel ini dapat memberikan pendedahan untuk anda yang baru pertama kali dengar mengenai affiliate Amazon.

Amazon telah wujud sejak 1994. Orang ramai mendapat peluang untuk buat duit dengan affiliate Amazon kerana Amazon membenarkan orang ramai untuk menjadi agen memasarkan produk mereka.

Agen hanya perlu promote produk yang terdapat di Amazon.

Pihak Amazon yang akan uruskan semua proses penghantaran kepada pelanggan.

Jadi, tugas agen hanyalah melakukan promosi.

Dan menerima komisen apabila ada orang membeli produk yang dipromosikan.

Untuk memudahkan pemahaman anda, anda boleh rujuk gambarajah di bawah :

cara-mudah-buat-duit-usd-dengan-affiliate-amazon

Cara buat duit USD dengan affiliate amazon

Program ini dinamakan Amazon Associates. Atau dalam bahasa yang selalu disebut, program Affiliate.

Amazon sangat terkenal dengan program affiliate kerana program Amazon adalah program affiliate tertua di dunia.

Ini menjadikan mereka sangat berpengalaman dan efektif sebagai platform untuk menjana pendapatan online.

Melalui program ini lah, ramai rakyat Malaysia dapat menjana duit USD hasil dari komisen yang mereka perolehi.

Hakikatnya, bukan setakat rakyat Malaysia sahaja, malah ramai orang di seluruh dunia telah menjana banyak komisen dari program affiliate ini. Pokok pangkalnya, siapa yang pandai ambil peluang yang ada dan berusaha, dia lah yang dapat!.

Oleh kerana Amazon bersifat world wide, pelanggannya ada di seluruh dunia.

Mungkin rakyat Malaysia tak biasa beli barang di Amazon. Tetapi, di negara lain, Amazon sangat popular sebagai laman jualan online TERBESAR di dunia.

Ada macam-macam barang yang dijual di Amazon.

Apa sahaja yang anda boleh fikirkan, TV, laptop, handphone, baju, peralatan sukan, game, peralatan dapur, alat pertukangan, buku, aps, dan macam-macam lagi, semua ada kat Amazon.

Sehingga ke hari ini, ada lebih ratusan ribu produk dijual di Amazon. 

Dalam tahun 2014, jualan daripada Amazon adalah 89 Billlion USD.

Amazon kini mempunyai 224 juta pembeli.

Sebanyak 2 Billion produk telah dijual dan dihantar ke lebih daripada 185 negara. 

Ini bermakna, ada banyak produk yang boleh anda pilih untuk promote. Pilih sahaja produk yang anda mahu promosikan.

Seperti yang saya nyatakan tadi, pasarannya juga sangat luas, iaitu seluruh dunia. .

Sememangnya Amazon mempunyai kredibiliti yang tinggi dan sangat dipercayai.

Jadi, potensi untuk barang yang anda promosikan untuk terjual adalah sangat tinggi kerana kreadibiliti yang dimilikioleh Amazon ini. Orang takkan ragu-ragu untuk membeli di Amazon. 

Jadi, peluang untuk anda mendapat jualan dari produk yang anda promote adalah tinggi. 

Berapa Banyak Komisen Anda Boleh Dapat?

Anda akan menerima komisyen bermula dari 4% sehingga 10%!

Kadar komisen ini berbeza mengikut jumlah produk yang berjaya anda jual. Semakin banyak jualan yang andaberjaya hasilkan, semakin tinggi peratus komisen yang anda perolehi. 

Contohnya :

Anda berjaya jual produk yang berharga USD 100.

Anda akan dapat komisen USD 4, iaitu 4% daripada USD 100.

Komisen ini akan meningkat kepada 6% setelah anda berjaya menjual 7 produk.

Anda boleh rujuk jadual peratus komisen di bawah untuk tahu berapa komisen yang anda terima :

buat duit affiliate dengan amazon -komisen dari amazon

Semakin banyak jualan yang anda berjaya hasilkan, semakin tinggi peratus komisen yang anda perolehi, semakin banyak duit yang anda dapat!.

Bayangkan,

dalam keadaan mata wang Malaysia yang semakin jatuh sekarang ini,

1 USD = RM 4.25 (ketika artikel ini ditulis),

jika anda dapat komisen USD 25 sehari, anda sudah dapat RM 106.25 .

Jika anda berjaya jual 1 produk setiap hari selama sebulan,

bermakna, USD 25 x 30 = RM 3,187.50 . Ya, anda boleh dapat RM 3 ribu lebih sebulan.

Kaching, Kaching! 🙂

Ini adalah potensi pendapatan yang anda boleh perolehi dengan affiliate Amazon ini.

Sebenarnya anda boleh dapat lebih dari ini!.

Jika anda tahu caranya dan anda buat dengan cara yang betul.

Komisen yang anda akan terima adalah dalam USD atau Pound Sterling (bergantung sama ada anda mahu promosikan produk dari Amazon.com atau Amazon.co.uk).

Bagaimana Amazon Membayar Komisen Kepada Anda?

Komisen akan dibayar menggunakan cek atau Amazon Gift Card.

Anda boleh pilih sama ada mahu terima cek atau Amazon Gift Card.

Anda boleh clearkan cek di bank dan duit masuk ke dalam bank anda dalam masa 2-4 minggu.

Jika anda memilih kupon, anda boleh menggunakan Gift Card yang ada untuk membeli barang di Amazon dan Amazon akan pos barang yang anda beli.

Macam Mana Nak Sertai Program Affiliate Amazon ini dan Mula Buat Duit USD?

  1. Pilih PRODUK yang anda mahu promosi.
  2. Buat website / kedai online
  3. Daftar affiliate percuma di Laman Affiliate Associate Amazon ini.
  4. Promosikan website / kedai online anda
  5. Terima komisen apabila ada orang beli 🙂

Apa yang perlu anda dilakukan ialah membangunkan laman web affiliate / kedai online dan membawa pelawat ke laman Amazon menerusi link affiliate anda. Segala urusan lain seperti penghantaran akan diuruskan oleh Amazon.

 

Hah? Kena Buat Website / Kedai Online ke? Saya Tak Reti… Macam Mana Ni?

Ya, ramai yang ada masalah ni.

Tak tahu buat website, tak reti benda-benda teknikal ni…

Anda tak perlu risau, tak perlu gelabah.

Baru-baru ini, satu sistem untuk memudahkan anda buat website / kedai online Amazon anda hanya dalam masa 5 – 15 minit sahaja telah dicipta. Sistem ini dinamakan Nichify.

Bina Kedai Online Affiliate Amazon dengan Mudah Menggunakan Sistem Nichify

Sistem ini dibangunkan oleh seorang Internet Marketer tempatan yang telah melakukan perniagaan internet sepenuh masa selama 10 tahun. Beliau ialah Mr. Gobala Krishnan. Beliau sangat mahir dalam selok-belok perniagaan online.

Bagaimana Sistem Nichify Dapat Memudahkan dan Menyelamatkan Duit Anda?

Dengan sistem Nichify ini, anda hanya perlu klik beberapa butang sahaja, dan kedai online Amazon anda pun siap! Hip hip hoorey!.

Masa anda jimat, tak buang masa nak belajar benda teknikal itu ini

Anda tak perlu pening kepala nak setting kedai online dengan cara manual, dah lah tak pandai benda-benda teknikal ni kan. Jadi, guna sistem Nichify ni selesai masalah tak reti hal-hal teknikal.

Mungkin anda berkata :

>> Aik?. Senang macam tu je ke?.

> Ya, kenapa, tak percaya ke?.

>> Ermmm…. (sambil mata anda terkelip-kelip dan dahi berkerut)

Hidup ini mudah sebenarnya, cuma kita je yang selalu hidup dengan cara yang susah.

Saya yang dah blogging selama 5 tahun ni, yang dah biasa dan mahir dengan selok belok membina website pun, gunakan sistem Nichify ini.

Tak sanggup nak buat satu persatu secara manual! Banyak tu kerja kena buat!

Ada cara mudah, buat apa saya nak pilih cara susah.

Lebih baik saya gunakan masa yang ada untuk promosikan kedai online yang dah siap dibina ini.

Dah promosikan, barulah ada orang beli produk yang ada dijual di kedai online saya ni.

Kaching! 🙂

Zaman sekarang ni zaman siapa cepat dia dapat. Siapa lambat, selamat tinggal.

 


Ini adalah kedai online affiliate Amazon saya yang dibina menggunakan sistem Nichify :

kedai online affilaite amazon dibuat dengan Nichify cara buat duit usd online

Anda boleh view kedai online saya di sini http://golfswinganalyzer.rapidniche.com

Anda mungkin tak nampak bagaimana mudahnya bina kedai online dengan sistem Nichify ini, dalam masa 5 minit je pula tu. Agar anda nampak apa yang saya cuba sampaikan, anda boleh tonton video demo bagaimana proses bina kedai online Amazon menggunakan sistem Nichify ini :

 DAPATKAN DISKAUN 90% DENGAN DAFTAR NICHIFY SEKARANG!

Bagaimana Sistem Nichify ini Dapat Menjimatkan Duit Anda?

 

cara mudah bina kedai online untuk affiliate Amazon buat duit dengan amazon kedai online segera nichify

Dengan sistem Nichify ini, anda :

  • Jimat duit sebab tak perlu beli domain (Jimat RM 45)

 

  • Jimat duit lagi sebab tak payah beli hosting (Jimat RM 100 setahun)

 

  • Lagi jimat duit sebab tak perlu beli plugin untuk copy paste produk Amazon yang mahal-mahal, yang harganya dalam USD, dah lah duit RM makin jatuh (Jimat lagi RM 140++)

 

  • Selamat lagi duit anda sebab tak perlu langgan servis autoresponder untuk kumpul list subscriber (potential buyer). Kalau tak kumpul subsciber ni rugi besar tau. Ini adalah aset sesuatu perniagaan – (Anda Jimat lagi USD 15 = RM 60 sebulan – ni servis autoreponder yang paling murah).

 

  • Lagi lagi selamat duit tak terbang melayang upah orang lain buat website e-commerce (kedai online) ni (Jimat lagi RM 1,500).

 

  • Dah dah… banyak sangat jimat nye tu… Selamat banyak dah duit anda. Dah jimat hampir RM 2,000 dah tu.

 

TAPI…

Ada lagi saya nak bagitahu ni,

Sistem Nichify ni didatangkan sekali dengan 27 Video Tutorial

27 Video Tutorial untuk bina kedai online Amazon dengan Nichify dan Cara Promosikan Kedai Online anda dengan PERCUMA

27 Video Tutorial untuk bina kedai online Amazon dengan Nichify dan Cara Promosikan Kedai Online anda dengan PERCUMA

Melalui video ini, anda akan pelajari :

  • Cara betul pilih produk yang BERBALOI

 

Memilih produk yang betul dan berbaloi untuk dipromosikan adalah sangat kritikal.

 

Ini untuk memastikan anda dapat komisen MASYUK setiap bulan.

 

Salah pilih produk, monyok lah muka anda sambil terkebil-kebil mata… duk fikir apa pasal orang lain dapat komisen masyuk, tapi komisen anda ciput.

 

Jika anda ikut betul-betul panduan dan tutorial yang diberikan, InsyaAllah, anda dapat buat pilihan produk yang TEPAT!.

 

 

Doa, selawat banyak-banyak. Minta petunjuk dari Allah untuk buat keputusan yang PALING TEPAT.

 

Eh, ni betul ni, saya tak bohong. Bohong dosa tau.

 

  • Step by step untuk daftar affiliate amazon

 

Ada beberapa trik yang perlu anda tahu ketika mengisi borang daftar.

 

  • Cara setup dan setting kedai online Amazon anda menggunakan sistem Nichify

 

Anda ditunjukkan langkah demi langkah cara setup dan setting kedai online Amazon anda menggunakan sistem Nichify.

 

Tutorial ini diberikan dalam format pdf dan dalam Bahasa Melayu.

 

Jadi, jika anda lemah bahasa Inggeris, tak perlu risau.

 

Tutorial ini tutorial bergambar, dalam bahasa Melayu pula tu, senang untuk anda faham.

 

  • Ada FB Group Support

 

 

Jika ada masalah, anda boleh terus tanya di group.

 

Mr. Gobala atau beberapa orang pembantunya akan jawab dan bantu anda. Jadi, anda tak lah terkontang-kanting pening kepala sorang-sorang. Anda tak keseorangan, jangan risau. InsyaAllah, tak keluar bintang yang berpusing-pusing atas kepala  🙂

 

  • Tutorial cara terbaik promosikan kedai online anda.

 

Ada kedai je tapi tak ada orang yang datang ke kedai, memang tak ada lah orang nak beli, kan.

 

Tak ada orang nak beli, tak dapat komisen lah.

 

Jadi, Nichify dah siap-siap sediakan tutorial untuk anda promosikan kedai online anda yang cantik dan canggih tu. 

 

Follow je setiap tutorial yang dah diajar. Tak payah fikir banyak-banyak. Buat aje!

 

Kalau nak belajar sendiri satu persatu ni, anda perlu rajin google, cari sana sini cara untuk setup semua benda ni.

 

Mungkin percuma mungkin anda perlu keluarkan duit untuk dapatkan ilmu-ilmu ni.

 

 

Huh… Duit lagi!.Asyik keluar duit je, bilanya nak masuk duit?

 

Dengan sistem Nichify ini, selamat duit anda. Semuanya telah disediakan untuk anda. 

 

Tinggal tunggu anda buat je 🙂

 

  • Bukan itu sahaja, ada lagi…

3 BONUS BERNILAI RM 1,350 INI ISTIMEWA UNTUK ANDA

Aik, ada lagi? Dah dapat macam-macam kat atas tu, ada lagi bonus?. Ini sudah cukup bagus 🙂 🙂

Ya. Ada… memang ada…

Sistem Nichify ni memang pakej lengkap luar biasa, yang tak terdapat di mana-mana. Semua bonus ini diberikan semata-mata untuk membantu anda dan untuk memastikan anda berjaya buat duit dengan affiliate Amazon dengan mudah. Agar sesiapa pun boleh menjana pendapatan online dengan mudah tanpa modal yang besar!.

BONUS #1

Bonus Nichify 1 Rahsia Emel

Rahsia Emel (Bernilai RM450) Melalui website ini anda akan belajar tentang pemasaran emel dan bagaimana membina senarai pelanggan emel. Produk ini adalah antara produk terlaris Gobala di Malaysia.

BONUS #2

 PayPal Malaysia (Bernilai RM450) Melalui website ini anda akan belajar cara menggunakan PayPal untuk perniagaan online anda melalui laman ini. Video tutorial dalam website ini memang unik dan tidak dapat dijumpai di tempat lain.


PayPal Malaysia (Bernilai RM450)
Melalui website ini anda akan belajar cara menggunakan PayPal untuk perniagaan online anda melalui laman ini. Video tutorial dalam website ini memang unik dan tidak dapat dijumpai di tempat lain.

BONUS #3

Kuasai cPanel (Bernilai RM450) Anda akan belajar cara menguruskan akaun hosting anda sendiri dengan menggunakan cPanel melalui keahlian ke laman web ini.

Kuasai cPanel (Bernilai RM450)
Anda akan belajar cara menguruskan akaun hosting anda sendiri dengan menggunakan cPanel melalui keahlian ke laman web ini.

Ya, Saya Nak Semua Bonus Ni!

Yeah! Macam-macam anda boleh dapat dengan memiliki Sistem Nichify ini.

Bukan setakat dapat bina kedai online sendiri dengan mudah, dapat lagi macam-macam tutorial yang boleh pandu perjalanan anda untuk buat duit USD dengan affiliate Amazon ni.

Senang cakap, kalau anda follow betul-betul semua yang telah disediakan dalam sistem Nichify ini, insyaAllah, anda akan dapat komisen pertama anda dari Amazon dengan mudah.

Jika anda benar-benar serius mahu untuk mula menjana duit usd dengan affiliate Amazon dengan cara yang mudah, anda boleh dapatkan Sistem Nichify ini dengan segera. Kerana Sistem ini hanya dibuka jualannya 3 minggu sahaja!.

Selepas ini, sistem ini tidak akan dijual lagi di pasaran Malaysia.

Kerana selepas ini, sistem ini akan dijual di pasaran antarabangsa. Harga lebih mahal, dalam USD dan anda perlu bayar setiap bulan.

Tetapi, untuk kali ini, Gobala buat PROMOSI besar-besaran, DISKAUN 90%.

Dan yang paling best, hanya perlu bayar sekali sahaja seumur hidup.

Kemudian anda jana duit USD dari kedai affiliate Amazon anda ini seumur hidup!

Semua komisen menjadi milik anda.

Jualan Sistem Nichify yang paling canggih dan lengkap ini hanya dibuka sehingga 30 NOVEMBER 2015.  Selepas itu jualan ditutup untuk market Malaysia.

YA, SAYA NAK TEMPAH NICHIFY SEKARANG!

DOWNLOAD FREE Ebook Teknik menjual
Masukkan nama dan emel anda di bawah untuk dapatkan tips Teknik Menjual yang Dapat Tingkatkan Jualan Anda 2x Ganda dalam 12 Bulan.