Anda rasa keliru, buat iklan Tarik Like Facebook untuk naikkan like fanpage Facebook anda penting atau tak? Perlu ke nak buat iklan Tarik Like semata-mata untuk tambah Like fanpage anda?

Sifu A kata penting.

Sifu B kata tak penting.

Sifu C kata, yang penting sales!

Anda pun jadi pening. Yang mana 1 yang betul?. Penting ke tak penting sebenarnya?

Pening… Confuse! Tak tahu nak ikut yang mana satu!

Sebenarnya, anda tak perlu pening lama-lama. Benda simple je ni. Setiap persoalan, ada jawapannya. 

Teruskan membaca untuk meleraikan rasa confuse dan pening anda. 🙂

Dulu, saya percaya tak penting pun Fan Page yang banyak LIKER. Yang penting sales. Jadi saya biarkan je FB Page saya tak banyak liker. Yang penting sales tetap masuk tiap-tiap hari.

Tapi, lama kelamaan, selepas saya baca banyak buku bisnes, tonton video tutorial mengenai Pemasaran di Facebook, saya mula faham, kenapa LIKER yang banyak di Fan Page tu sebenarnya PENTING!    
.

Belajar Pemasaran Facebook Yang Efektif Dengan Video Training Step By Step ni. Klik untuk belajar!
50% Complete
FREE! FACEBOOK MARKETING MADE EASY 3.0
Naikkan Like FanPage Facebook
Belajar Pemasaran Facebook Yang Efektif Dengan Video Training Step By Step ni.


.

Naikkan LIKE FanPage Facebook Penting Sebab : 

.

1. Like ibarat trafik 

Like ni umpama trafik. Makin banyak trafik, makin banyak sales.

Andaikan conversion produk anda ialah 10 persen.

ada 100 trafik = 10 sales
ada 1000 trafik = 100 sales
ada 10,000 trafik = 1000 sales

Nampak tak bagaimana trafik ni bantu anda banyakkan sales?

2. Dapat kos iklan lebih murah

Apabila anda buat FB Ads, dan tujukan kepada liker fan page anda, kos iklan akan jadi lebih murah. Boleh dapat iklan murah sebab anda je yang target audience fan page anda. 

3. Kreadibiliti

Fan Page yang ramai liker dapat membina persepsi kepada bakal prospek kita yang kita ni boleh dipercayai. Ramai prospek yang teruja apabila melihat sesuatu page yang LIKER nya puluh-puluh ribu / ratus-ratus ribu. Jadi, mereka juga akan tutut tertarik untuk like dan follow kita. Liker fanpage juga merupakan salah satu social proof. 

Tapi, ada lagi benda yang lagi penting dari LIKER Fan Page!

Iaitu…

.

LIKER yang TARGETED!

.

LIKER yang TARGETED bermaksud orang yang dah tahu dan kenal brand anda. Mereka bukan setakat tahu dan kenal, malah mereka juga berminat dengan produk anda. 

.

KENAPA PENTING LIKER YANG TARGETED?

.

Orang yang betul-betul berminat dengan produk/brand anda akan mudah membeli produk yang anda jual. 

Sales lebih mudah berlaku. 

Apabila sales mudah berlaku, jualan anda meningkat. 

Apabila jualan anda meningkat, keuntungan anda juga turut meningkat!. 

Semua peniaga perlukan sales kerana sales adalah jantung kepada sesuatu bisnes. Jika tiada sales, maka tiada cash flow. Apabila tiada cash flow, sesuatu bisnes susah nak kekal dan berkembang. 

Jadi, untuk memastikan bisnes anda kekal dan semakin berkembang, anda perlukan sales dari targeted audience!

.

Bagaimana Nak Dapatkan Targeted Audience?

.

  1. Buat 1 post yang berkaitan dengan audience di fan page anda khas untuk minta orang like, komen dan share post tersebut. 
  2. Invite semua liker post tersebut supaya like page anda. 
  3. Selepas mereka like fan page anda, mereka adalah audience yang targeted. Mereka mudah untuk membeli produk anda. Maka, anda akan mula jana income. 

.

2 Cara Invite Liker Post untuk Like Page Anda

.

CARA 1 : Manual 

Invite setiap seorang liker post anda secara manual, satu persatu. Pergi ke post yang anda buat di page, klik senarai like, invite satu per satu orang yang like. Ulang step ni untuk setiap pos yang anda buat di Fan Page. 

Leceh kan?

.

CARA 2 : Automatik 

Naikkan Like Fan Page Facebook Automatik Tanpa Perlu Buat Iklan Tarik Like Facebook - Naikkan Like FanPage Facebook
.

Anda boleh invite semua liker post di semua pos fan page anda serentak dengan hanya klik 1 butang sahaja,  menggunakan Liker Converter. Liker anda akan di invite secara automatik. Senang je, kan. Jimat masa anda 🙂

Anda boleh tonton video tutorial di bawah :

.

Dengan menggunakan software ini, anda dapat :

  1. Naikkan like page Facebook anda tanpa perlu buat iklan tarik like
  2. Anda tak perlu keluarkan duit untuk buat iklan like di Facebook. Jimat duit anda. Biasanya, Facebook cas dalam 80 sen sehingga RM 1 untuk 1 like jika anda buat iklan tarik like. Kos per like ini akan berubah, bergantung kepada performance iklan anda. Anda boleh dapatkan iklan lebih murah, jika iklan anda betul-betul bagus. 
  3. Duit yang anda dapat jimatkan tu, anda boleh gunakan untuk buat iklan boost post yang anda buat untuk orang komen like.  

Jika anda berminat nak mudahkan kerja anda untuk invite orang like page anda, dan nak jimat duit anda daripada habis buat iklan tarik like di Facebook, anda boleh grab akses lifetime ni sekarang dengan tekan butang di bawah :

SAYA NAK SOFTWARE NI!

.p/s: Kalau anda rajin nak invite manual, sila abaikan software ni~