STRATEGI RAHSIA MEMBINA EMPAYAR SISTEM EJEN DENGAN FORMULA RETM

Ramai diantara Business Owner, Owner Produk, Stokis yang mencuba Sistem Ejen, tapi mengeluh kerana banyak masalah.

Antara masalah utama yang mereka hadapi ialah : 

1. Sales Ejen lemah

2. Banyak Ejen tak aktif.

Anda pun sama juga kan?

 

Ok baik, realitinya begini…

Jika mengikut Pareto Principle-nya,

hanya 20% sahaja Ejen kita yang akan aktif.

 

Dan ini NORMAL.

Katalah kita ada 100 orang Ejen,

biasanya 10-20 orang sahaja yang aktif.

Itu biasa.

 

Semua orang mengalaminya.

Dan untuk jadi “Luar Biasa” kita nak

Ejen Aktif kita lebih dari 20% dari total ejen kita.

 

 

Sebab itu kena keep cari ejen.

Tapi Ejen ni juga manusia yang minatnya bisnes.

 

Dan mereka perlukan makanan.

 

Apakah Makanan Para Ejen?

 

Makanan mereka = Ilmu & Training.

 

Kalau anda tak bagi “makanan” ini,

Biasanya peratusannya

akan jadi kurang dari 20% yang aktif.

 

Mungkin 10% sahaja atau kurang dari tu.

 

Oleh itu anda tak boleh hanya tahu REKRUT sahaja.

Boleh kita main KUANTITI, iaitu kita spend masa & tenaga kita untuk cari ejen baru.

 

Tapi kita juga perlu seimbang dengan KUALITI ejen yang kita baru rekrut.

 

Takde lah kita selalu penat dan hampa bila ejen tak aktif dan jual produk lain pula.

 

Jadi untuk jaga kualiti, kita perlu berikan makanan (baca = ilmu & latihan) dan juga bahan & platform untuk menambah nilai dalam hidup mereka.

 

 

Dan untuk pengetahuan anda, sudah mula ramai FOUNDER produk sudah mula aktif REKRUT & EDUCATE mereka.

 

Tapi masih juga masalah yang sama.

 

Masih lagi di takuk 20% sahaja yang aktif, atau kurang dari situ.

 

Aik, kata kena bagi makanan, so dah bagi lah ilmu dan training, tapi sama je tak menjadi.

 

Tak naik pun kualiti mereka.

 

Iya dong!

 

Sebab FORMULA-nya tak complete.

 

Begini, saya REVEAL terus FORMULA untuk membina Empayar Ejen yang menjadi Sistem Duit anda.

 

Perlu diketahui, nak bina “Sistem Empayar” ni bukan senang dan bukan kerja satu malam ya.

Anda lah yang perlu berusaha keras untuk memastikan pembangunan “Sistem Empayar” ini dilakukan dengan betul dan mengikut fasanya.

 

Begini, ada 4 Fasa atau 4 Formula yang anda perlu buat.

 

4 FORMULA UNTUK BINA SISTEM EJEN MENJADI EMPAYAR DUIT

 

4 Formulanya ialah R-E-T-M :

 

  1. Recruitment
  2. Education
  3. Task
  4. Monitoring

 

  • R = RECRUITMENT = Sentiasa mencari atau membuat iklan untuk mendapatkan manusia-manusia yang berminat dan berkemampuan untuk membantu menghasilkan duit kepada projek yang ada.
    (Menjadi Ejen anda yang Aktif)

 

  • E = EDUCATION = Memberikan ilmu dan kepandaian kepada ejen yang telah mendaftar. Kerja ini perlu dirangka dan disusun siap sebelum kerja RECRUITMENT dijalankan. Isi kandungan EDUCATION, boleh digunakan untuk memberikan tawaran-tawaran yang memberi nilai kepada bakal ejen.

 

  • T = TASK = Selepas mereka diberikan ilmu bisnes atau ilmu Marketing & Sales, tak guna juga jika mereka tak praktiskan.Oleh itu, anda perlu berikan mereka TASK (tugasan) atau pun Homework.Task tersebut WAJIB dihantar kepada anda atau HQ.Ini penting untuk MENGUKUR beberapa perkara daripada individu berkenaan antaranya;

 

  1. Komitmen & Disiplin
  2. Kefahaman
  3. Kesungguhan & Kemahuan
  4. Hubungan dua hala (good engagement)

 

  • M = MONITORING = Selepas TASK tugasan diberikan, perlu ada fasa untuk memantau tugasan-tugasan yang diberikan. Adakah dijalankan dengan baik?
    Apakah hasil (result) yang ingin dicapai? Ini fasa MENGUKUR HASIL TUGASAN.Contohnya, anda buat kelas Copywriting, anda bagi task siapkan 10 Copywriting dalam 5 hari. Jadi selepas submit, monitor kerja mereka dan lihat apa yang boleh IMPROVE.

 

Jadi kesimpulannya ada 3 FASA yang anda perlu fokuskan untuk aplikasikan Formula RETM.

  • SEBELUM; R + E
  • SEMASA; E + T + M
  • SELEPAS; M + RESULT + IMPROVEMENT
    (daripada Monitoring tu kita dapat result mereka & kita improve)

 

Mahukah Anda Belajar Formula Sistem Ejen & Mula Bina Empayar Duit Anda Sekarang?

Anda suka ilmu di atas?

Ilmu Sistem Ejen di atas ni baru 10% dari apa yang anda bakal belajar lebih dalam lagi nanti.

Tuan Al-Farabi Shariff & Tuan Aiman Ismail nekad untuk bantu anda,
dan akan melancarkan sebuah Panduan Digital, bernama Formula Sistem Ejen.

 

Ianya berbentuk Ebook & Video, agar mudah anda hadam, faham & amalkan.

Sangat praktikal

malah ada banyak template ready untuk copy-paste dan tiruvasi.

formula sistem ejen cara bina sistem ejen yang aktif

Boleh dapatkan full info di sini :

>> INFO PENUH SISTEM EJEN <<

Apa Yang Anda Akan Belajar?

 

1.0 Struktur Sistem Ejen

~ Membina Empayar Duit Dengan Sistem Ejen.
~ Pro & Cons / Kelebihan & Kekurangan Sistem Ejen
~ Lapisan Sistem Ejen (Stokis, Ejen, Dropship)

2.0 Persediaan

~ Material (Content, Gambar, Copywriting).
~ Pembinaan Rewards.

3.0 Pembahagian Komisyen

~ Kira Kos Produk.
~ Komisyen Setiap Lapisan.

4.0 JALAN TERUS

~ Lubuk Cari Ejen Dengan Low Cost Marketing
~ 5 Template Copywriting Mencari Ejen
~ Cara Cari Ejen Dengan Paid Marketing : FB Ads
~ Cara Closing Ejen

5.0 ASAS PENGURUSAN

~ SOP Daftar ejen
~ SOP Ambil Tempahan

6.0 EXCLUSIVE MODULE: Strategi & Action Plan

~ Strategi & Langkah Membina Empayar Ejen
~ Action Plan & Cara Meletakkan Target

Untuk Owner Produk yang berpengalaman, yang dah sales 6-7 angka sebulan mungkin dah tak sesuai lah.

Tapi in case anda nak review balik sistem anda boleh sahaja.

 

 

Tahukah anda ramai usahawan yang buat Sistem Ejen ikut suka hati sendiri, tanpa jaga kos, nampak banyak SALES, tapi hujung bulan UNTUNG ENTAH KE MANA?

Itu pun syukurlah ada juga sales, ada tu,
ejen-ejen pula lemau, tak aktif, nak spoon-fed sahaja.

Itu pun syukurlah juga ada ejen, ada tu,
ejen pun tiada. Dah cuba rekrut dengan pelbagai kaedah, tapi tetap *krik krik*.

Saya berani jamin, ilmu inilah yang anda perlukan untuk :

KUATKAN BASIC + BINA SISTEM EJEN YANG PROFITABLE

 

Bukan sahaja anda akan belajar tentang pengiraan kos yang penting,

tetapi juga bagaimana untuk menetapkan rewards system untuk para ejen, agar mereka lebih bermotivasi.

 

Panduan ini akan dilancarkan pada 13hb Ogos 2018 sehingga 21hb Ogos 2018,

dengan HARGA PELANCARAN.

 

Selepas itu panduan akan dijual dengan HARGA ASAL.

 

Of course jika anda beli dengan Harga Pelancaran akan lebih jimat dari beli bila pelancaran tamat nanti.

Malah lebih jimat jika anda dapatkan pada awal pelancaran, kerana ia bermula dengan harga terendah, dan bakal naik sedikit demi sedikit.

 

Klik Sni Untuk Dapatkan Akses Penuh Sistem Ejen Sekarang 

 

 

.

DOWNLOAD FREE Ebook Teknik menjual
Masukkan nama dan emel anda di bawah untuk dapatkan tips Teknik Menjual yang Dapat Tingkatkan Jualan Anda 2x Ganda dalam 12 Bulan.